Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuwe vloer?

Waar moet u op letten bij het kopen van een nieuwe vloer. Het kopen van een nieuwe vloer is vaak een lastige klus. Vaak zien mensen door de bomen het bos niet meer. Een aantal dingen zijn van belang voordat u de keuze van een vloer maakt.

De ondervloer

Indien u een houten vloer heeft als basis vloer, dan heeft u altijd een platen ondervloer nodig, betreft het een beneden woning dan dient hier altijd een vochtscherm onder aangebracht te worden. Dit voorkomt dat optrekkend vocht bij de vloer komt. Heeft u beton als ondervloer dan is een folie vaak voldoende. Let wel op dat onder 6 of 7 mm laminaat een niet te dik folie word gelegd , anders heeft u kans dat u de klikranden kapot loopt op den duur. In appartementen dient u een 10DB goed gekeurde ondervloer te hebben. Dit word aangegeven middels een certificaat. Er zijn diverse ondervloeren voor te verkrijgen. Voor vloerverwarming dient u een ondervloer te hebben met een zo lage mogelijke weerstand. Op deze manier heeft u meer rendement van uw vloerverwarming. In onze web shop vindt u al deze artikelen. Mocht u er niet uit komen neemt u dan a.u.b. contact met ons op. Dan voorzien wij u van een goed advies.

De Plinten

Plinten zijn er in allerlei maten en lengtes. Als u in een woning komt te wonen waar al een bestaande plint op de muur zit dan kunt u 2 dingen doen. De bestaande plinten verwijderen en achteraf wanneer de vloer er in zit een nieuwe MDF muur plint plaatsen of u kunt plakplinten plaatsen tegen de bestaande plinten.

De goedkoopste optie is een plakplint plaatsen. Let wel op welke plakplinten u koopt. Wij leveren de plakplinten van echt hout. Deze plint is steviger en komt mooier in verstek. Bouwmarkten werken vaak met een mdf plakplint, deze plakken slecht en komen niet zo mooi in verstek als de houten plinten. Een bouwmarkt plint is opgebouwd uit laagjes mdf. Als dit geknipt wordt laten de laagjes meestal van elkaar los waardoor de hoeken niet meer mooi op elkaar aansluiten. Onze plakplinten zijn uit 1 laag gemaakt en van hout,waardoor dit niet gebeurd en u een veel nettere afwerking krijgt. De prijs is hetzelfde als de plinten in de bouwmarkten.

Dilatatievoeg

Als bepaalde oppervlakten langer zijn dan een aantal meter aan een stuk, dan wordt geadviseerd dit te onderbreken met een dilatatie strip. Wij plaatsen dit altijd onder een deur, zodat de doorgang natuurlijker blijft. Waarom is dit nodig? Hout krimpt en zet uit ! De vloer wordt in de meeste gevallen een cm rondom vrij gelegd. Als de lengte of breedte langer wordt dan de norm dan kan de vloer klem komen te zitten en uiteindelijk bol gaan staan. Om dit te voorkomen werken wij met dilatatievoegen. De legger kan dit het beste voor u inschatten per situatie

De Vloer

Houd bij het kopen van een vloer altijd rekening met het soort klik systeem. Het nieuwe klik systeem met de blauwe veer is bijv. niet aan te raden in een situatie met veel variatie verschil in de ondervloer. In veel gevallen is dit op te lossen met een ondervloer maar in een enkele situatie niet. U kunt ons hier altijd voor benaderen.

bij klik en plak pvc vloeren moet de ondergrond altijd vlak zijn. Bij plak pvc wordt de ondergrond altijd eerst geegaliseerd. Bij klik pvc vloeren is het nodig dat de beton vloer strak en zonder bobbels wordt opgeleverd. Variatie gaat men altijd terug zien in de vloer. Daarnaast heeft een klik pvc een dunner klik systeem dan laminaat en kan dit worden los gelopen.

Voor vragen hierover kunt u het beste contact met ons opnemen.